ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης της Ελλάδας ο Ντομπρόβσκις

06:24 - 28.11.2016

Θετικός ως προς την πορεία της ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, στην ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

Ο Αντιπρόεδρος έκανε λόγο για θετική πρόοδο και συζήτηση για το χρέος στο eurogroup, αλλά απέφυγε να δεσμευθεί για συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης. Σημείωσε δε τη σημασία επίτευξης του στόχου του 3,5% το 2018.

Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος είπε ότι “σε κάθε περίπτωση εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και το 2018, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη του στόχου  του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, την αγορά εργασίας - αυτά είναι τα κρίσιμα ζητήματα”.

Συμπλήρωσε πως “υπάρχει σημαντική πρόοδος και στο κοντινό μέλλον θα έχουμε ολοκλήρωση, αλλά δεν μπορώ εγώ να δεσμευθώ τώρα για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Για όλα αυτά θα υπάρξει συζήτηση στο επόμενο eurogroup, τα πράγματα είναι στη σωστή τροχιά και θα πρέπει να αναμένουμε και μια συζήτηση για το χρέος”.