ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη θα περικόψει η Airbus

00:49 - 30.11.2016

H Airbus ανακοίνωσε την Τρίτη 29/11 ότι θα περικόψει άνω των 1.100 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και ότι θα κλείσει μια από τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Παρισιού ως μέρος ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στη Γαλλία θα χαθούν σύνολο 640 θέσεων εργασίας, κάτι που θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο την λειτουργία των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Σιρέν, κοντά στο Παρίσι, όπου και θα κλείσει ερευνητικό κέντρο.

Ακόμη 429 θέσεις εργασίας θα χαθούν σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία, στο Αμβούργο, την Βρέμη, Ουλμ και Ότομπρουν, κοντά στο Μόναχο.

«Ο Όμιλος Airbus προβλέπει μια προοδευτική μείωση του υφιστάμενου εργατικού δυναμικού του που είναι γύρω στις 136.000 με μέγιστο όριο τις 1.164 θέσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν ότι η Airbus ακολουθεί μια «χρηματοοικονομική λογική» μειώνοντας θέσεις εργασίας σε μια στιγμή που έχει παραγγελίες ύψους σχεδόν ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί σε 10 χρόνια παραγωγής.

Ωστόσο, η Airbus αντιμετωπίζει προβλήματα γεγονός που την ωθεί σε μια προσπάθεια να βρει τρόπους μείωσης των δαπανών της.

Ο τομέας ελικοπτέρων της έχει υποστεί ζημιές λόγω της υποτονικής αγοράς και η εταιρεία χρειάστηκε να βάλει στην άκρη σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε προβλέψεις για κάλυψη του κόστους του στρατιωτικού μοντέλου Α400Μ και του Α380 των οποίων η εμπορική διάθεση είναι με αργούς ρυθμούς.